Pastasalade met mozzarella
Mozzarella

Pastasalade met mozzarella

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 125 gram strikjes pasta (farfalle)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram dunne sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepels Shake It Salade kruiden
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepels Dragon
  • 125 gram mozzarella bolletjes (of 1 grote bol in blokjes gesneden)

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, afgieten, uit laten lekken en er 1 eetlepel olijfolie doorroeren.

  • De sperziebonen schoonmaken en in 9 - 10 minuten beetgaar koken, onder koud water afspoelen, goed uit laten lekken en eventueel droog deppen met een theedoek.

  • Kook de eieren in 8 minuten, laten schrikken in koud water en af laten koelen.

  • De eieren pellen, in 4 partjes snijden en de parten halveren.

  • Snijd de ui in ringen en de tomaten in partjes.

  • Hak of snijd de kappertjes iets fijner.

  • Meng de kruidenmix voor salade met het water, de azijn, en de resterende olie en roer alles goed door elkaar.

  • Roer de dragon erdoor.

  • In een ruime schaal de pasta, bonen, uienringen, tomaatpartjes, ei, kappertjes en mozzarella voorzichtig door elkaar scheppen.

  • Schenk de dressing erover en schep alles nog een paar keer voorzichtig om.