Ingrediënten
4
Porties
- 2 magere speklapjes
- Kruidenmix Speklapjes
- 1 eetlepels boter of margarine
- 2 sinaasappels
- 1/2 zak koud water
- 1 eetlepels ketjap
- 2 theelepels
- tabasco
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De speklapjes bestrooien met de kruidenmix.
De boter verhitten in een koekenpan en de speklapjes in ± 20 minuten gaar en knapperig bakken.
De speklapjes regelmatig keren.
Intussen 1 sinaasappel uitpersen.
De andere sinaasappel zo dik schillen dat de witte schilletjes meegeschild worden en in plakjes snijden.
De gare speklapjes uit de pan nemen.
Voeg aan het bakvet het sinaasappelsap, ½ deciliter water en de ketjap toe.
Breng het aan de kook en bind de saus met de groentesausmix.
De saus op smaak brengen met een paar druppels tabasco.
Leg de speklapjes op twee borden en schenk een deel van de saus erover.
Garneren met plakken sinaasappel.
Geef de rest van de saus er in een juskom bij.