klassieke-hamburger-receptRecept-image-800x800
Rundvlees

Klassieke Burger

  • 12m

    Bereidingstijd

  • 8m

    Kooktijd

  • 14

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

ingredienten Hamburger:

  • 1 bag 100% natuurlijke mix voor hamburger zonder toegevoegd zout
  • 300 grams Rundergehakt of half-om-half gehakt
  • 2 slices Cheddarkaas
  • 30 grams Ijsbergsla of kropsla. Wat je verkiest of wat je liggen hebt.
  • 1 piece Romatomaat
  • 1 piece Rode ui
  • 2 pieces Hamburgerbroodjes, opengesneden
  • 4 pieces Augurk
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 2 eetlepel Bakboter

ingredienten Hamburgersaus:

  • 115 grams Mayonaise
  • 3/4 theelepel Ketchup 
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1/4 theelepel Augurk vocht (het vocht komt uit de augurkenpot)

Bereiding

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de kruidenmix toe en kneed goed door.

  • Verdeel het gehakt in twee gelijke delen, draai er mooie ballen van en duw ze platter tot er een mooie hamburger ontstaat.

  • Verwarm een koekenpan met de olijfolie en de bakboter. Leg de burgers er stuk voor stuk in en bak ze aan één kant aan totdat ze goudbruin zijn.

  • Draai de burger om en leg de plakjes cheddar op de gebakken kant. Bak ook de andere kant van de burgers tot ze mooi goudbruin zijn.

  • Maak jouw ultieme hamburger af met zelfgemaakt hamburger saus, meng de mayonaise, ketchup, dijon mosterd en de augurkenvocht met elkaar.

  • Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met een blaadje sla, de hamburger met kaas, de hamburgersaus naar smaak, enkele ringen ui en plakjes tomaat.

  • Plaats de bovenkant van het broodje erop en je heerlijke klassieke hamburger is klaar!

  • Eetsmakkelijk!