Karbonade met perenjus
Ribeye

Karbonade met perenjus

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 rib- of haaskarbonades
  • zout en versgemalen peper
  • 2-3 eetlepels boter
  • 2 halve peren (uit blik)
  • 1 theelepels
  • 1 eetlepels zachte mosterd
  • 75 mililiter witte wijn

Bereiding

  • Dep de karbonades droog en kruid het vlees met zout en peper.

  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.

  • Snijd intussen de halve peren in blokjes.

  • Neem het vlees uit de pan.

  • Blus de bakboter af met blokjes peer, Silvo Rozemarijn, mosterd en witte wijn.

  • Laat de jus al roerende licht inkoken. Schep de perenjus over de karbonades.

  • Serveertip: Lekker met gebakken aardappelschijfjes en broccoli.

  • Variatietip: Vervang voor appeljus de blokjes peer door schijfjes appel en de mosterd door ½ eetlepel appelstroop.