Ingrediënten
4
Porties
- 4 rib- of haaskarbonades
- zout en versgemalen peper
- 2-3 eetlepels boter
- 2 halve peren (uit blik)
- 1 theelepels
- 1 eetlepels zachte mosterd
- 75 mililiter witte wijn
Ingrediënten
Porties
Dep de karbonades droog en kruid het vlees met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
Snijd intussen de halve peren in blokjes.
Neem het vlees uit de pan.
Blus de bakboter af met blokjes peer, Silvo Rozemarijn, mosterd en witte wijn.
Laat de jus al roerende licht inkoken. Schep de perenjus over de karbonades.
Serveertip: Lekker met gebakken aardappelschijfjes en broccoli.
Variatietip: Vervang voor appeljus de blokjes peer door schijfjes appel en de mosterd door ½ eetlepel appelstroop.