Hachee met komkommer en rijst
Hachee

Hachee met komkommer en rijst

  • 2h

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 500 gram hacheevlees
  • 6 grote uien
  • 50 gram margarine of bakproduct
  • 3 zak lauw water
  • Kruidenmix Hachee
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine komkommer
  • 4 Seizoenen peper
  • 250 gram Silvo zilvervliesrijst

Bereiding

  • Het vlees in blokjes snijden.

  • Uien pellen en in minstens 8 parten snijden.

  • In braadpan margarine of bakproduct verhitten en het vlees snel bruin bakken.

  • Uien toevoegen en meebakken.

  • Water en Kruidenmix Hachee door elkaar roeren en bij het vlees schenken.

  • Het geheel al roerende aan de kook brengen en 1½ à 2 uur zachtjes laten stoven in gesloten pan.

  • Intussen de paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in smalle reepjes snijden.

  • 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de paprika door de hachee roeren.

  • De komkommer schillen, in de lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.

  • 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de komkommer door de hachee roeren.

  • Er royaal 4-seizoenenpeper boven malen.

  • Circa 25 minuten voor het einde van de bereidingstijd de rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.