Ingrediënten
Porties
- 1 (klein) sjalotje
- 125 gram oesterzwammen
- 1 1/2 zak witte wijn
- 250 gram gehakt
- 1/2 sachets Kruidenmix Gehakt Paprika
- 3 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels boter of bakproduct
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Sjalotje pellen en klein snijden.
Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.
In (steel)pan de wijn aan de kook brengen, oesterzwammen toevoegen en 2 minuten zachtjes koken.
Boven schaaltjes oesterzwammen in een zeef afgieten, uit laten lekken en uitlekvocht bewaren.
In kom doen: gehakt, sjalotje, helft van de oesterzwammen, gehaktmix en 1 eetlepel slagroom .
Alles goed door elkaar mengen.
Gehakt in 4 porties verdelen en tot ballen vormen.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen.
In braadpan boter of bakproduct verhitten.
Gehaktballen in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Gehakt uit de pan nemen en op een (voorverwarmde) schaal leggen.
Aan bakvet toevoegen: rest van de oesterzwammen, rest van de wijn en rest van de slagroom.
Aanbaksels losroeren.
Gehaktballen en saus apart serveren.