Chili Con Carne en rijst met maïs
Gehakt

Chili Con Carne en rijst met maïs

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 250 gram Silvo Parboiled rijst
  • 500 gram bruine bonen (pot, blik of zelf gekookt)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • 20 gram margarine
  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
  • 3 zak koud water
  • 1 Kruidenmix Chili Con Carne
  • 1 klein blikje maïskorrels (150 gram)

Bereiding

  • Bonen uit laten lekken in zeef of vergiet.

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.

  • Spaanse peper van zaadjes ontdoen en in reepjes snijden.

  • Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Margarine lichtbruin laten worden en ui, paprika en Spaanse peper even fruiten.

  • Gehakt toevoegen en rul bakken.

  • Knoflook er boven uitpersen.

  • Tomatenpuree erdoor roeren.

  • Water en Kruidenmix Chili Con Carne door elkaar roeren, erbij schenken en het geheel al roerend aan de kook brengen.

  • Bonen toevoegen.

  • Af en toe omroeren en in ca. 15 minuten goed warm laten worden.

  • Laat de maïs uitlekken en meng de maïskorrels door de gekookte rijst.