Bonenstamppotje met gehakt
Gehakt

Bonenstamppotje met gehakt

  • 50m

    Bereidingstijd

  • 16

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 700 gram kruimige aardappelen
  • zout
  • 150 gram panklare snijbonen
  • 1 potje witte bonen (350 gram)
  • 1/2 zak melk
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepels Kruidenmix Stamppot Boerenkool
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepels (olijf)olie
  • 250 gram gehakt
  • 1/2 theelepels Paprikapoeder Mild
  • 1/4 theelepels Knoflookpoeder
  • 1/2 theelepels zout
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepels crême fraiche

Bereiding

  • Aardappelen schillen, wassen en kleiner snijden.

  • In pan met water en zout de aardappelen aan de kook brengen.

  • Na 5 minuten de snijbonen erbij doen en nog ca. 10 minuten laten koken tot de aardappels gaar zijn.

  • In zeef witte bonen onder koud stromend water afspoelen en uit laten lekken.

  • Tomaten wassen, in parten snijden, zaadjes en vocht verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.

  • Ui pellen en klein snijden.

  • De olie verhitten en de uien 2 minuten fruiten.

  • Het gehakt toevoegen en op hoog vuur bruin en rul bakken.

  • De tomaatblokjes, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder en zout er door roeren en 1 minuut bakken.

  • Tomatenketchup en crême fraiche er door roeren.

  • Aardappelen en snijbonen afgieten en door elkaar stampen. De 1 eetlepel van de Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkooltoevoegen en de stamppot al roerend door en door warm laten worden.

  • Zoveel melk en boter er door roeren tot er een smeuïge puree ontstaat.

  • Witte bonen er door scheppen en nog enkele minuten verwarmen.

  • Stamppot op borden scheppen en het gehakt er naast scheppen of over de stamppot verdelen.