Chimichurri chorizo pita met koolsla
Chorizo

Chimichurri chorizo pita met koolsla

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 10m

    Kooktijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 sachet Chimichurri
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepel olie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 wortel Meer informatie
    • geraspt of spiraalvormig
  • 50 gram rode kool Meer informatie
    • fijngesneden
  • 2 lente-uitjes Meer informatie
    • fijngesneden
  • 2 pitabroodjes Meer informatie
    • opgewarmd in de oven
  • 100 gram chorizo Meer informatie
    • gekookt volgens verpakking

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.

  • Voor de zoete-aardappelfriet hussel de zoete aardappel "chips" samen met de maizena, 1 eetlepel van de olie en 1 theelepel Chimichurri Street Food mix in een kom totdat ze volledig egaal bedekt zijn. Schik ze gelijkmatig op een bakplaat met een antiaanbaklaag en bak ze 20-25 minuten, halverwege keren.

  • Maak ondertussen de koolsla door het limoensap, de mayonaise en 2 tl Chimichurri Street Food mix in een kom te mengen. Voeg de wortel, de rode kool en de lente-uitjes toe en roer om.

  • Verdeel de koolsla over 2 warme pitas en top af met de gekookte chorizoworst. Meng de overgebleven Chimichurri Street Food mix met 1 eetlepel olie en 1-2 eetlepels water en besprenkel de pitta. Serveer met de zoete-aardappelfrietjes.