Ingrediënten
4
Porties
- 6 sjalotjes
- 40 gram boter of bakprodukt
- 1 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepels
- 1 zak deciliter tomatensap
- (zee)zout
- Zwarte peper
- 2 biefstukjes à 100 gram
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De sjalotjes pellen en in vieren snijden.
De helft van de boter in een steelpan smelten en de sjalotjes zachtjes glazig fruiten.
De suiker erover strooien en de tijm en het tomaten sap toevoegen.
Kook het geheel op matig hoog vuur in ca. 5 minuten in tot een dikke saus.
In een koekenpan de rest van de boter verhitten en de biefstukjes op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
Bestrooi ze met zout en zwarte peper uit de molen.
Leg de biefstukjes op borden en schep de sjalotjes met saus erop.