Witlof stamppot met zalm
Zalm

Witlof stamppot met zalm

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 1 1/2 kilogram kruimige aardappelen
  • 600 gram witlof
  • 40 gram boter
  • 1 bekertje crême fraiche (125 mililiter)
  • 1 Kruidenmix Stamppot Boerenkool
  • 200 gram gerookte zalmblokjes

Bereiding

  • Aardappelen schillen, in stukken snijden, wassen en met weinig water in gesloten pan in ± 20 minuten gaar koken.

  • Intussen van witlof eventueel lelijk blad verwijderen, wassen en in ringen snijden.

  • In hapjespan of wok de helft van de boter verhitten en de witlof al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar bakken.

  • Aardappelen afgieten en even droog laten stomen.

  • Dan de rest van de boter en de crême fraiche bij de aardappel doen en er een smeuïge puree van stampen.

  • De kruidenmix, zalmblokjes en de witlof erdoor mengen.

  • De stamppot door en door warm laten worden.