Ingrediënten
4
Porties
- Voor 4 personen
- 1 1/2 kilogram kruimige aardappelen
- 600 gram witlof
- 40 gram boter
- 1 bekertje crême fraiche (125 mililiter)
- 1 Kruidenmix Stamppot Boerenkool
- 200 gram gerookte zalmblokjes
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Aardappelen schillen, in stukken snijden, wassen en met weinig water in gesloten pan in ± 20 minuten gaar koken.
Intussen van witlof eventueel lelijk blad verwijderen, wassen en in ringen snijden.
In hapjespan of wok de helft van de boter verhitten en de witlof al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar bakken.
Aardappelen afgieten en even droog laten stomen.
Dan de rest van de boter en de crême fraiche bij de aardappel doen en er een smeuïge puree van stampen.
De kruidenmix, zalmblokjes en de witlof erdoor mengen.
De stamppot door en door warm laten worden.