Kooktijd
Ingrediënten
(1)
Porties
Snipper een ui heel fijn. Dep de witte visfilet droog. Snijd de vis heel fijn. Meng in een schaal de witte visfilet, 4 el paneermeel, het citroensap, het ei, de peterselie en de ui met ½ Silvo tl zout goed door elkaar.
Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe. Vorm met vochtige handen twee burgers van het mengsel.
Voor de rucola-mayonaise: Mix in een kleine kom het eigeel, de mosterd, de azijn en een snuf zout. Voeg een voor een de oliën toe en meng steeds door.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet het mengsel in een blender, voeg de rucola toe en maal tot een puree. Als dit nodig is, kun je een eetlepel water toevoegen. Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
Zet de rucola-mayonaise even apart.
Verhit de olie in een koekenpan. Haal de burgers door de rest van het paneermeel. Bak de burgers per kant ongeveer in 4-5 minuten goudbruin.
Snijd de komkommer in plakjes met een kaasschaaf.
Snijd de broodjes doormidden en smeer de onderste helft in met de rucola-mayonaise. Leg er rucola op, vervolgens de burger, wat plakken komkommer.
Eet smakelijk!