Ingrediënten
Porties
- 500 gram geschrapte krieltjes
- 1 bos wortels
- 150 gram peultjes
- 1 eetlepels boter
- 1 eetlepels Peterselie
- 300 gram kabeljauwfilet
- Shake It Vis kruiden
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Spoel de krieltjes af met koud water.
Breng de krieltjes met een klein laagje water aan de kook en kook ze op middelmatig vuur in 20 minuten gaar.
Giet de krieltjes af, zet de pan terug op het vuur en laat de krieltjes even droog stomen.
Maak de wortels schoon, snijd ze in stukken van ca. 3 cm en kook ze in 12 minuten beetgaar.
Was de peultjes, haal ze af en kook ze 5 minuten.
Hak de peterselie grof.
Giet de groenten af.
Smelt de boter in een grote pan, voeg de krieltjes, peultjes, wortels en peterselie toe.
Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met de Shake It Viskruiden.
Laat in een koekenpan 25 gram boter lichtbruin worden en bak de kabeljauw op matig vuur gedurende 3-5 minuten.
Keer de kabeljauw en bak nog 3-5 minuten.
Verdeel het mengsel van krieltjes en groenten over 2 borden en leg de kabeljauwfilet ernaast.