Ingrediënten
4
Porties
- 250 gram bloem
- 1 sachets bakpoeder
- 1 theelepels zout
- 275 mililiter ijskoud water
- 4 dikke witvisfilets (à 150 g)
- 4 theelepels Silvo Kerrie
- versgemalen peper
- Verder nodig: frituurolie
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder, zout en het ijskoude water tot een glad beslag.
Verwarm de frituurolie tot 170 °C.
Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi de filets rondom met Silvo Kerrie, zout en peper.
Haal de filets met 2 tegelijk door het koude beslag en bak de filets in de frituurolie in ca. 7 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken visfilets uitlekken op een bord met keukenpapier. Bak op deze wijze ook de andere visfilets. Verdeel de gebakken vis over vier borden.
Serveertip: Lekker met frietjes, citroenmayonaise en een groene salade.