Fish en chips
Kabeljauw

Fish en chips

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 250 gram bloem
  • 1 sachets bakpoeder
  • 1 theelepels zout
  • 275 mililiter ijskoud water
  • 4 dikke witvisfilets (à 150 g)
  • 4 theelepels Silvo Kerrie
  • versgemalen peper
  • Verder nodig: frituurolie

Bereiding

  • Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder, zout en het ijskoude water tot een glad beslag.

  • Verwarm de frituurolie tot 170 °C.

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi de filets rondom met Silvo Kerrie, zout en peper.

  • Haal de filets met 2 tegelijk door het koude beslag en bak de filets in de frituurolie in ca. 7 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken visfilets uitlekken op een bord met keukenpapier. Bak op deze wijze ook de andere visfilets. Verdeel de gebakken vis over vier borden.

  • Serveertip: Lekker met frietjes, citroenmayonaise en een groene salade.