Koreaanse garnalenkebab met edamame salade
Garnalen

Koreaanse garnalenkebab met edamame salade

Deze garnalen op Koreaanse wijze zijn pittig en aromatisch met een zoete, citrusachtige salade van edamame bonen.
  • 25m

    Bereidingstijd

  • 5m

    Kooktijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

  • 1 sachet Korean BBQ
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 175 gram gamba's Meer informatie
    • rauw, schoongemaakt
  • 100 gram taugé
  • 100 gram edamame bonen Meer informatie
    • bevroren
  • 75 gram komkommer Meer informatie
    • ontpit en gehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepel sojasaus Meer informatie
    • light
  • 1 limoen Meer informatie
    • schil en sap
  • kokend water
  • houten spiesjes, geweekt in water om verbranden te voorkomen

Bereiding

  • Meng de olie met 1 theelepel Korean Street Food mix in een kom, voeg de garnalen toe en hussel voor een gelijkmatige verdeling.

  • Rijg de garnalen op de spiesen en bak ze vervolgens 1-2 minuten aan elke kant op een voorverwarmde bakplaat, of totdat de garnalen roze kleuren en gaar zijn.

  • Blancheer ondertussen de taugé en edamame bonen in kokend water gedurende 1 minuut en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.

  • Meng in een kom de taugé, edamame bonen, komkommer, honing, sojasaus en limoen. Serveer de kebabs met de salade en extra partjes limoen als garnering.