Creoolse rijst
Rijst

Creoolse rijst

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 (rode) ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepels Shake It Hot Cajun kruiden
  • 125 gram Silvo Pandan rijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 3 zak water
  • 4 Seizoenen peper
  • 1/2 eetlepels Peterselie

Bereiding

  • Pel de ui en snijd deze klein.

  • De bleekselderij wassen en in plakjes snijden.

  • De olie verhitten in een braadpan en daarin de ui en bleekselderij ca. 3 minuten bakken.

  • De Shake It Cajunkruiden erdoor roeren.

  • Schep de rijst erdoor en even meebakken.

  • Bouillontablet erboven verkruimelen en het water toevoegen en alles aan de kook brengen.

  • De rijst in ca. 20 minuten gaar laten worden in een gesloten pan.

  • Af en toe omroeren.

  • De 4-Seizoenenpeper erover malen en de peterselie erdoor roeren.