Pastataart
Pasta

Pastataart

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 4 slices bladerdeeg
  • 250 gram pasta
  • 250 gram salami
  • pakket Italiaanse roerbakgroenten á 400 gram
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 1 sachets Kruidenmix Macaroni
  • blikje tomatenpuree á 140 gram
  • 175 gram geraspte kaas
  • 50 gram ontpitte olijven

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C.

  • Bladerdeeg ontdooien.

  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken, afgieten en laten uitlekken in een zeef.

  • Salami in blokjes snijden.

  • Eieren loskloppen en het zakje kruidenmix voor macaroni/spaghetti erdoor roeren.

  • Een springvorm (24 of 28 cm doorsnee) invetten met een beetje olie.

  • De bodem van de springvorm bedekken met bladerdeeg.

  • In een wok of hapjespan de olie verhitten en de roerbakgroenten ca. 3 minuten roerbakken.

  • Salami toevoegen en 1 minuut meebakken.

  • Pasta en tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.

  • De eieren met mix door het groente-pasta mengsel roeren en alles in de springvorm scheppen.

  • Met de onderkant van een lepel de massa glad strijken en de geraspte kaas erover verdelen.

  • De taart in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar laten worden.

  • De taart in 4 punten snijden en over 4 borden verdelen.