Rode kool met appeltjes
Rode kool

Rode kool met appeltjes

  • 45m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • De buitenste bladeren van de kool verwijderen, in vieren snijden en de harde stronk verwijderen.

  • De kool in flinterdunne reepjes snijden of schaven.

  • In een pan de kool met 2 deciliter water, het kaneelstokje, kruidnagels, azijn en zout aan de kook brengen.

  • Kool met de deksel op de pan in ± 25 minuten zachtjes gaar koken.

  • Af en toe omscheppen.

  • Intussen appels schillen in vieren snijden, klokhuis verwijderen en partjes halveren.

  • Appel, suiker en boter door kool scheppen.

  • Kool met deksel schuin op de pan nog ± 10 minuten zachtjes laten stoven.

  • Kaneelstokje, kruidnagels en laurierblad verwijderen en er naar smaak peper over malen.

  • Roer de maïzena en 1 eetlepel water door elkaar en bind daarmee het stoofvocht.