Ingrediënten
4
Porties
- 1 rode kool van ± 800 gram
- Kaneelstok
- 1 Kruidnagel Heel
- 5 Laurierblad gemalen
- 2 eetlepels azijn
- snufje zout
- 2 kleine zoetzure appels
- 2 eetlepels suiker
- 25 gram boter
- Zwarte peper
- 1 volle theelepel maïzena
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De buitenste bladeren van de kool verwijderen, in vieren snijden en de harde stronk verwijderen.
De kool in flinterdunne reepjes snijden of schaven.
In een pan de kool met 2 deciliter water, het kaneelstokje, kruidnagels, azijn en zout aan de kook brengen.
Kool met de deksel op de pan in ± 25 minuten zachtjes gaar koken.
Af en toe omscheppen.
Intussen appels schillen in vieren snijden, klokhuis verwijderen en partjes halveren.
Appel, suiker en boter door kool scheppen.
Kool met deksel schuin op de pan nog ± 10 minuten zachtjes laten stoven.
Kaneelstokje, kruidnagels en laurierblad verwijderen en er naar smaak peper over malen.
Roer de maïzena en 1 eetlepel water door elkaar en bind daarmee het stoofvocht.