Linzensoep met gerookte kipfilet
Linzen

Linzenmaaltijdsoep met gedroogde tomaten

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 blik linzen (400 gram)
  • 1/2 tablet groentebouillon
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram gedroogde tomaten op olie
  • 1/6 theelepels Cayennepeper
  • 1/2 theelepels Komijn Gemalen
  • 1 theelepels Koriander Gemalen
  • 2 eetlepels vers selderieblad
  • 2 eetlepels gefruite uitjes

Bereiding

  • Verwarm de linzen met het blikvocht, 2½ deciliter water en de halve bouillontablet.

  • Pel intussen de uien en snijd ze klein.

  • Snijd de tomaten in reepjes.

  • Hak het selerieblad.

  • Verhit de olijfolie en bak de ui ca. 4 minuten.

  • Pers de teentjes knoflook erboven uit.

  • Roer de tomatenreepjes, cayennepeper, komijn en koriander erdoor en bak alles nog 1 minuut.

  • Pureer de linzen en schep er het gebakken uienmengsel en het selderieblad door.

  • Bestrooi de soep met de gefruite uitjes.