Broccolistamppot met noten
Broccoli

Broccolistamppot met noten

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram broccoli
  • 1 vleestomaat
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 ei
  • 1 eetlepels Kruidenmix Stamppot Zuurkool
  • 1 theelepels mosterd
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 200 gram gemengde noten

Bereiding

  • Aardappelen schillen, wassen en kleiner snijden.

  • In een pan met weinig water aardappelen in ± 20 minuten gaar laten worden.

  • Intussen broccoli in roosjes verdelen, de stronk in dunne plakjes snijden en wassen.

  • Broccoli in een laagje kokend water in ± 10 minuten gaar koken.

  • Tomaat wassen, in parten snijden, vocht en zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.

  • Hak de gemengde noten grof.

  • Grill voorverwarmen.

  • Aardappelen en broccoli afgieten en door elkaar stampen.

  • Tomaat blokjes, de zure room, het ei, de kruidenmix, de mosterd, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot roeren.

  • Stamppot in een ovenvaste schaal scheppen.

  • De rest van de noten en de kaas erover strooien.

  • Laat het gerecht onder de hete grill in 6-8 minuten bruin worden.