Ingrediënten
4
Porties
- 1 kleine bloemkool (ca. 500 gram)
- 1/2 theelepels zout
- 6 pitloze groene olijven
- 1 theelepels Italiaanse Kruiden
- 1 zak gezeefde tomaten
- 75 gram oude geraspte kaas
- 1 bekertje zure room à 125 milliliter
- klontje boter
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met het zout in ca. 10 minuten net gaar.
Verwarm de gril op de hoogste stand.
Snijd de olijven in stukjes en roer ze met de Italiaanse kruiden door de tomaten.
Roer de kaas en zure room door elkaar.
Vet een kleine ovenschaal in met de boter.
Leg de bloemkoolroosjes in de schaal en verdeel de tomatensaus erover.
Strijk het kaas-roommengsel erover uit.
Schuif de schaal ca. 10 cm onder de het grill en laat de bloemkool 4-5 minuten gratineren.