Saffraanrisotto met Parmezaanse kaas
Andijvie

Andijviestamppot met ui en pijnboompitten

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 1/2 kilogram kruimige aardappels
  • 400 gram andijvie
  • 1 ui
  • 1 1/2 zak melk
  • Kruidenmix Stamppot Andijvie
  • 4 eetlepels boter
  • 50 gram pijnboompitten

Bereiding

  • Bak de spekblokjes op een laag vuur.

  • Schil en was de aardappels en halveer grote aardappels.

  • Breng in een ruime pan met weinig water en iets zout de aardappels aan de kook en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden.

  • Was de andijvie en snijd deze in fijne reepjes.

  • Pel en snipper de ui.

  • Giet de aardappels af, laat ze kort droog stomen en stamp ze met een pureestamper fijn.

  • Breng de melk aan de kook.

  • Meng de mix voor andijviestamppot, de melk en de boter door de puree.

  • Roer de andijvie door de puree.

  • Voeg de ui toe aan de uitgebakken spekblokjes en bak deze even mee.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een laag vuur.

  • Roer de ui, spekjes en pijnboompitten door de andijviestamppot.

  • Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en garneer met pijnboompitten.

  • Tip: meng geraspte kaas door de andijviestamppot