Ingrediënten
Porties
- Voor 4 personen
- 250 gram spekblokjes
- 1 1/2 kilogram kruimige aardappels
- 400 gram andijvie
- 1 ui
- 1 1/2 zak melk
- Kruidenmix Stamppot Andijvie
- 4 eetlepels boter
- 50 gram pijnboompitten
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Bak de spekblokjes op een laag vuur.
Schil en was de aardappels en halveer grote aardappels.
Breng in een ruime pan met weinig water en iets zout de aardappels aan de kook en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden.
Was de andijvie en snijd deze in fijne reepjes.
Pel en snipper de ui.
Giet de aardappels af, laat ze kort droog stomen en stamp ze met een pureestamper fijn.
Breng de melk aan de kook.
Meng de mix voor andijviestamppot, de melk en de boter door de puree.
Roer de andijvie door de puree.
Voeg de ui toe aan de uitgebakken spekblokjes en bak deze even mee.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een laag vuur.
Roer de ui, spekjes en pijnboompitten door de andijviestamppot.
Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en garneer met pijnboompitten.
Tip: meng geraspte kaas door de andijviestamppot