Patatas Bravas
Aardappelen

Patatas bravas

Waan je even in Spanje met ons recept voor dé tapa: patatas bravas!
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 45m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 gram gehakte tomaten
  • 1 theelepel Paprikapoeder Mild
  • 1 snufje Chilipeper Vlokken
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • Silvo Zeezout
  • 900 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel Knoflookpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 200°C.

  • Leg de blokjes aardappel op een bakplaat (eventueel met bakpapier tegen het plakken) en giet 1 eetlepel van de olie over de aardappeltjes. Bak in de oven gedurende 45 minuten.

  • Bak ondertussen de ui in een grote pan in een beetje olie totdat de ui een beetje glazig wordt. Voeg daarna de tomatenpuree bak dit ongeveer 1 minuut mee.

  • Voeg daarna de knoflook, tomaten, gerookte paprikapoeder, chili vlokken, suiker en eventueel wat peper en zout. Laat gedurende 10-15 minuten sudderen totdat het verdikt.

  • Haal de aardappeltjes uit de oven en doe ze in een mooi schaaltje. Haal de tomatensaus van het vuur en serveer het over de aardappeltjes.