Patatas Bravas
Aardappelen

Patatas Bravas

En typisch Spaans tapas gerecht
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 45m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 grams blikken gehakte tomaten
  • 1 theelepel Paprikapoeder Mild
  • 1 snuifje Chilipeper Vlokken
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • Silvo Zeezout
  • 900 grams aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel Knoflookpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 200°C, Gas stand 6.

  • Leg de blokjes aardappel op een bakplaat (eventueel met bakpapier tegen het plakken) en giet 1 eetlepel van de olie over de aardappeltjes. Bak in de oven gedurende 45 minuten.

  • Ondertussen, in een grote pan, het ui bakken (jn een beetje olie) gedurende 4-5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat ong.1 minuut koken.

  • Daarna volgen de knoflook, tomaten, gerookte paprikapoeder, chili vlokken, suiker en eventueel wat peper en zout. Laat gedurende 10-15 minuten sudderen totdat het verdikt.

  • Wanneer de aardappelen klaar zijn, plaats in een schaaltje, tomatensaus erover en serveren.