Gegratineerde aardappelschotel
Aardappelen

Gegratineerde aardappelschotel

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 500 gram aardappelen
  • (zee)zout
  • 1 theelepels bouillonpoeder (potje)
  • 1 theelepels Selderieblad
  • 75 gram geraspte jong belegen kaas

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 225°C

  • Ovenschotel invetten.

  • Aardappelen schillen en wassen.

  • In pan met water en wat (zee)zout de aardappelen in ca. 15 minuten gaar koken

  • Afgieten en iets af laten koelen.

  • De aardappelen in plakjes snijden en in de ovenschotel leggen.

  • Bouillonpoeder in 1deciliter heet water oplossen en over de aardappelplakjes schenken.

  • Selderieblad en kaas erover strooien.

  • De schotel op rooster in het midden van de oven gedurende 15 minuten bakken.