Ingrediënten
Porties
- 75 gram ontbijtspek
- 2 preien
- 3 boter
- 1- 1 1/2
- 500 gram kruimige aardappelen
- 750 mililiter groentebouillon
- 100 mililiter kookroom
- zout en versgemalen peper
- 1
- Extra nodig: Staafmixer
Ingrediënten
Porties
Snijd de plakjes ontbijtspek in stukjes, bak deze in een droge koekenpan knapperig en schep de spekjes op keukenpapier.
Maak de preien schoon en snijd deze in dunne ringen.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de preiringen met Silvo Shake It Aardappelkruiden ca. 5 minuten op zacht vuur.
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Voeg de groentebouillon en aardappelblokjes aan de preiringen toe en kook de aardappelen afgedekt op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar.
Voeg al roerende de kookroom toe. Pureer de soep met de staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met uitgebakken spekjes en peterselie.
Serveertip: Voeg indien de soep te dik is een scheutje bouillon toe.