Aardappelsoep met prei en spekjes
Aardappelen

Aardappelsoep met prei en spekjes

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 75 gram ontbijtspek
  • 2 preien
  • 3 boter
  • 1- 1 1/2
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 750 mililiter groentebouillon
  • 100 mililiter kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 1
  • Extra nodig: Staafmixer

Bereiding

  • Snijd de plakjes ontbijtspek in stukjes, bak deze in een droge koekenpan knapperig en schep de spekjes op keukenpapier.

  • Maak de preien schoon en snijd deze in dunne ringen.

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de preiringen met Silvo Shake It Aardappelkruiden ca. 5 minuten op zacht vuur.

  • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.

  • Voeg de groentebouillon en aardappelblokjes aan de preiringen toe en kook de aardappelen afgedekt op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar.

  • Voeg al roerende de kookroom toe. Pureer de soep met de staafmixer.

  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met uitgebakken spekjes en peterselie.

  • Serveertip: Voeg indien de soep te dik is een scheutje bouillon toe.