Aardappel courgettegratin
Aardappelen

Aardappel courgettegratin

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 800 gram aardappelen
  • zout
  • 1 courgette van ± 350 gram
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • Silvo witte peper
  • 1 1/2 theelepels Provencaalse Kruiden
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 150 gram roomkaas met kruiden
  • 1 deciliter volle melk
  • 1/4 theelepels Knoflookpoeder

Bereiding

  • Aardappelen schillen en wassen.

  • In pan met weinig water en zout de aardappelen in ca. 15 minuten bijna gaar koken en afgieten.

  • De aardappelen iets af laten koelen en in plakjes snijden.

  • Oven voorverwarmen op 225°C.

  • Courgette wassen, kroontje verwijderen en in plakjes snijden.

  • Een lage ovenschotel invetten met boter of margarine.

  • Achtereenvolgens in drie lagen dakpansgewijs op elkaar leggen: courgette, aardappel, courgette.

  • Elke laag bestrooien met witte peper, ½ theelepel Provençaalse kruiden en 1 theelepel kaas.

  • In kom/schaal de roomkaas losroeren (mixer) met de melk en de knoflookpoeder.

  • Roomkaasmengsel over de schotel schenken.

  • Rest van de kaas erover strooien.

  • In het midden van de oven in ± 20-25 minuten gaarbakken.