Jambalaya
Kip

Jambalaya

Een fantastisch eenpansgerecht met kip, chorizo en garnalen met rijst, selderij en lente-uitjes, heerlijk gekruid met Cajun kruiden. Hiermee creëer je de unieke smaak aan deze Jambalaya.
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 kipfilets, gehakt
  • 1 grote stok bleekselderij, gesneden
  • 125 grams chorizo, gesneden
  • 4 theelepels Shake It Hot Cajun kruiden
  • 500 grams gekookt langkorrelige rijst
  • 125 grams gekookt garnalen, ontdooid als bevroren
  • 3 tomaten, gevild en in blokjes gesneden
  • 2 theelepels Peterselie
  • 4 lente uien, gesneden

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip, selderij en worst tot deze gebruind en gaar zijn.

  • Roer de resterende ingrediĆ«nten, behalve de lente-uitjes, en laat op een laag vuur 5 minuten doorkoken, roeren regelmatig zodat het door en door verwarmd wordt.

  • Roer als laatste de lente-uitjes erdoor en warm nog 1-2 minuten door.