Default
Kip

Gegrilde Suyakippenpoten

Verwen jezelf met deze kippenpoten met de heerlijke smaken van suya! Een kruidenmix wat populair is geworden door de West-Afrikaanse Street food. Gemaakt van gember, hete chillies en gemalen, geroosterde pinda’s, brengt de kruidenmix een verrassende dimensie aan de kippenpoten. Helemaal wanneer het gecombineerd wordt met de citroen en olie in een marinade. Gril tot de kip knapperig is en doe er vervolgens een honing- Suyamix overheen om het smakelijke geheel af te maken.

Voedingswaarde per portie: 355 Calorieën, Totaal Vet 27g, Verzadigs Vet 6g, Cholesterol 99mg, Sodium 337mg, Koolhydraten 9g, Vezels 1g, Proteïne 19g, Totaal Suikers 6g

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

6

Porties

  • 900 gram vlees van kippenpoten
  • 8 eetlepels Silvo ‘West-Afrikaanse Suya kruidenmix’
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

  • Doe de kippenpoten in een hersluitbare plastic zak. Mix 2 eetlepels van de Suya kruidenmix, de citroensap en de olijfolie bij elkaar in een aparte kom. Voeg deze vervolgens toe aan de kippenpoten en sluit de zak goed af. Masseer de marinade in het vlees voor ongeveer 5 minuten. Laat deze vervolgens 30 minuten rusten in een koelkast. Verwijder de kippenpoten uit de zak. De overgebleven marinade heb je niet meer nodig.

  • Grill de kippenpoten op medium voor 15 tot 20 minuten. Draai regelmatig.

  • Mix ondertussen de honing en 5 eetlepels van de Suya kruidenmix in een grote kom. Wanneer de kip gaar is doe je de kippenpoten in de grote kom en besprenkel je deze met de honing-kruidenmix. Sprenkel de overgebleven eetlepel mix over de poten.

  • Serveer en eet smakelijk!

  • Keukentips: - Suya kruidenmix is een bekende kruidenmix uit West-Afrika, vooral uit de Nigeriaanse keuken. Het is een smaakvolle en droge mix normaal gemaakt van een basis van gemalen pinda’s en kruiden zoals gember en cayenne. De notige en aanwezige mix is vooral gebruikt voor kip en rundvlees maar is ook lekker op lam of vis. Het kan gebruikt worden in marinades, sausen en dressings. - Wissel de kippenpoten voor garnalen of gamba’s voor een heerlijk visgerecht. - Gril stroken rode paprika en gooi deze bij de kippenpoten voor wat groenten.