Bruschetta met tomaat en witte bonen
Tomaat

Bruschetta met tomaat en witte bonen

Bruschetta met tomaat, maar dan nét even anders. Met de toevoeging van onder andere witte bonen en oregano verras jij je gasten met dit heerlijke hapje.
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 gram verse tomaten
  • 400 gram witte bonen
  • 40 mililiter olijfolie
  • 30 mililiter citoensap
  • rasp van een halve citroen
  • 6 ontpitte en gehakte zwarte olijven
  • 8 kleine sneetjes brood
  • 1 theelepel Oregano
  • 1 teentje knoflook
  • Zeezout
  • BIO 4 Seizoenen Pepermolen

Bereiding

  • Verwarm de oven op grillstand voor.

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat de witte bonen uitlekken.

  • Meng de tomaten, bonen, oregano, citroensap en rasp, zwarte olijven met 1 eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  • Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en leg ze onder de grill tot de randen een beetje bruin zijn. Haal ze daarna weer uit de oven.

  • Wrijf het brood, als het nog een beetje lauw is, in met het teentje knoflook.

  • Verdeel het bonenmengsel over de sneetjes brood en serveer direct.