Ingrediënten
Porties
Verwarm de oven voor op 170°C, stand 3.
Vermeng de boter met de suiker tot een romige massa. Klop de eigelen in een aparte kom en voeg toe aan het mengsel.
Voeg de gemalen amandelen en geraspte chocola toe en schep het er voorzichtig door. Klop de eiwitten tot ze zachte pieken gaan vormen en spatel dit ook door het mengsel.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Schenk het mengsel dan in een ingevette vierkante bakvorm (ca. 20 x 20 cm), waarvan je de bodem hebt bedekt met bakpapier.
Laat de cake 40-50 min. bakken in het midden van de oven totdat hij terugveert bij het indrukken. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen in het bakblik. Daarna haal je voorzichtig een mes langs de rand en haal je de cake eruit door het bakblik om te keren.
Draai de cake weer om en prik gaatjes in de bovenkant met een vork. Sprenkel er de rum overheen.
Voor het glazuur smelt je de chocolade in een kom boven een pan met zachtjes kokend water. Verwijder de vanillezaadjes uit het stokje door het vanillestokje in de lengte in te snijden met een mes en de zaadjes met het mes eruit te schrapen. Voeg ze toe aan de gesmolten chocolade, samen met de room, en roer goed.
Verdeel de chocoladeglazuur over de cake en versier hem met mini-eitjes. Snijd de cake in vierkante stukken als de glazuur hard is geworden.