Default
Vegetarisch

Tofu Noodle bowl met vegetarische XO Saus

Maak indruk met deze tofu versie van de noodle bowl met vegetarische XO saus. Origineel komt de XO saus uit Hong Kong en deze populaire kruiden brengen intense zoete, zoute en rijke umami smaak aan een gerecht vol noodle, tofu, paksoi en wortellen. Garneer met je favoriete toppens en nog wat extra XO saus natuurlijk!

Voedingswaarde informatie per portie: 285 calorieën, Totaal Vet 10g, Verzadigd Vet 1g, Cholesterol 0mg, Sodium 870mg, Koolhydraten 35g, Vezels 2g, Proteïne 14g, Totaal Suikers 2g

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 10m

    Kooktijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

6

Porties

  • 225 gram gedroogde soba noodles
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Sesamzaad
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pack tofu (400 gram), in stukjes gesneden
  • 6 stukken paksoi, gehalveerd in de lengte
  • 1 kleine rode paprika, in strippen gesneden
  • 2 eetlepels vegetarische XO saus
  • 50 gram wortellen, julienne gesneden
  • 60 gram gesnipperde groene ui

Bereiding

  • Kook de noodles zoals op de verpakking geschreven. Spoel ze af. Mix de azijn, sojasaus en de sesamzaad in een grote kom. Voeg de noodles toe en mix tot alles goed verdeeld is.

  • Ondertussen, warm een eetlepel olie op in een grote pan op medium vuur. Voeg de tofu toe en kook tot het licht gebruind is aan alle zijdes, draai regelmatig. Verwijder uit de pan en laat even rusten.

  • Voeg de overgebleven olie toe aan dezelfde pan en voeg de bok choy en paprika toe. Roerbak dit voor ongeveer 3 minuten. Verwijder van het vuur en mix het in de XO saus.

  • Verdeel de noodles onder de individuele porties in kommen. Garneer met de bok choy mix, tofu, wortel, ui en als laatste wat overgebleven XO saus.

  • Keukentip: - probeer de Soba noodles met andere toppings zoals taugé, blokjes tomaten, gesneden radijs of gesneden chilli pepers. - XO saus, de iconische kruidenrij, was gecreëerd in Hong Kong. Bedoelt om indruk te maken, was het bekend als een luxe mix voor gedroogde garnalen, coquilles, Chinese rauwe ham, knoflook en andere gerechten. De ingrediënten, gecombineerd in de basis van een olie, creëren een intense zoete, zoute en rijke umami smaak.