Default
Vegan

Vegan Mezcal Caramel saus

Heb je toevallig een fles mezcal, maak dan een walmende, veganistische karamelsaus. Sprenkel deze beauty over ijs, gebak of vers fruit. Thai Kitchen® Coconut Cream maakt een krachtige zuivelvervanger voor zware room.

Voedingswaarde Informatie per dosering: 145 calorieën, totaal vet 6 g, verzadigd vet 5 g, cholesterol 0 mg, natrium 162 mg, koolhydraten 21 g, vezels 0 g, totale suikers 21 g, proteïne 0 g
(Toegevoegd suiker 20 g)

  • 5m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 4

    Ingrediënten

Ingrediënten

8

Porties

  • 45 grams bruine suiker
  • 240 mililiters kokosmelk
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 2 eetlepels mezcal

Bereiding

  • Doe de bruine suiker in een kleine pan. Verhit 1 minuut op laag vuur. Roer de kokosmelk en het zout erdoor. Laten koken; zet het vuur lager en laat het 15 tot 20 minuten of tot het iets dikker wordt.

  • Laat de karamel volledig afkolen. Roer de Mezcal erdoor met een garde. Bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 1 week. Gebruik als topping voor desserts zoals Vegan Horchata No-Churn ijs.

  • Test keuken tip: Mezcal is een rokerige Mexicaanse sterke drank gemaakt van de agave plant, waardoor het een zeer complex en onderscheidend smaakprofiel heeft.