Vegan Mezcal Caramel saus
Vegan

Vegan Mezcal Caramel saus

Heb je toevallig een fles mezcal, maak dan een walmende, veganistische karamelsaus. Sprenkel deze beauty over ijs, gebak of vers fruit. Thai Kitchen® Coconut Cream maakt een krachtige zuivelvervanger voor zware room.

Voedingswaarde Informatie per dosering: 145 calorieën, totaal vet 6 g, verzadigd vet 5 g, cholesterol 0 mg, natrium 162 mg, koolhydraten 21 g, vezels 0 g, totale suikers 21 g, proteïne 0 g
(Toegevoegd suiker 20 g)

  • 5m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 4

    Ingrediënten

Ingrediënten

8

Porties

  • 45 grams bruine suiker
  • 240 mililiters kokosmelk
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 2 eetlepels mezcal

Bereiding

  • Doe de bruine suiker in een kleine pan. Verhit 1 minuut op laag vuur. Roer de kokosmelk en het zout erdoor. Laten koken; zet het vuur lager en laat het 15 tot 20 minuten of tot het iets dikker wordt.

  • Laat de karamel volledig afkolen. Roer de Mezcal erdoor met een garde. Bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 1 week. Gebruik als topping voor desserts zoals Vegan Horchata No-Churn ijs.

  • Test keuken tip: Mezcal is een rokerige Mexicaanse sterke drank gemaakt van de agave plant, waardoor het een zeer complex en onderscheidend smaakprofiel heeft.