Fruitspiesjes van de BBQ
BBQ

Fruitspiesjes van de BBQ

Bij een lekkere BBQ-avond hoort natuurlijk ook een lekker dessert. Deze fruitspiesjes grill je aan het einde van de avond op de BBQ. Heerlijk om een beetje warm te serveren met koud ijs!
  • 5m

    Bereidingstijd

  • 10m

    Kooktijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Ingrediƫnten

  • 1 perzik
  • 1 banaan
  • 24 aardbeien
  • 12 blokjes ananas
  • 30 gram honing
  • 30 gram bruine suiker
  • 1 theelepel Kardemom Gemalen
  • 25 gram gesmolten boter

Bereiding

  • Maak de marinade door de honing en de gesmolten boter te mengen. Voeg daarna de suiker en kardemom toe.

  • Snijd de perzik en banaan in stukjes.

  • Rijg de spiesen door het fruit af te wisselen: een aardbei, een stukje perzik, een grote plak banaan, een stuk ananas en weer een aardbei.

  • Leg de spiesjes in een schaal en bedruip ze minimaal een uur van tevoren met de marinade.

  • Grill de fruitspiesen op de barbecue. Keer te regelmatig en houd goed in de gaten dat ze niet verbranden!

  • Tijd om op te dienen! Lekker met koud vanille-ijs.