Tiroptias
Zomerse borrelhapjes

Tiroptias

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

12

Porties

  • Voor 12 stuks
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 125 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 2 theelepels Peterselie
  • peper en zout, naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng intussen de ricotta met de feta, voeg ook de peterselie toe. Breek een eitje boven de vulling en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  • Neem een vel filodeeg en smeer deze in met olijfolie. Leg er een tweede laag filodeeg op. Ook deze smeer je in met een klein beetje olijfolie. Snij het filodeeg in 6 gelijke repen.

  • Leg een lepel van de vulling op het filodeeg en vouw het diagonaal dubbel. Vervolgens vouw je dit ook weer dubbel. Is het filodeeg te droog, bestrijk het dan met iets olijfolie. Ga zo door totdat je een mooi driehoekje overhoudt.

  • Leg de filodeegflapjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de hapjes tot slot met nog een beetje olie en bak de tiropita’s in 15-20 minuten goudbruin.

  • Eetsmakelijk!