Default
Zomerse borrelhapjes

Basilicumzaad yoghurtdip

Hou jij van chiazaadjes? Dan is het hoog tijd om deze dip met basilicumzaad te proberen. Deze zaden hebben een vergelijkbare textuur en geven een twist aan deze kruidige yoghurtdip. Lekker voor bij een zomerse maaltijd!
  • 5m

    Bereidingstijd

  • 20

    Calorieën

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 mililiter Griekse yoghurt (vegan of vetarm kan ook)
  • 1 eetlepel basilicumzaden
  • 1/2 theelepel verse citroenschil
  • 1/4 theelepel Knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel Oregano
  • 1/4 theelepel Zeezout
  • 1/8 theelepel Zwarte Peper Gemalen

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 20Calorieën

Bereiding

  • Meng alle ingrediĆ«nten in een middelgrote kom met een garde tot ze goed gemengd zijn.

  • Koel het mengsel daarna minimaal 1 uur om de basilicumzaden te laten hydrateren en de smaken te laten mengen voordat ze worden geserveerd.

  • Test keukentip: Basilicumzaden zijn zwarte, druppelvormige zaden die, net als chiazaden, een gelatineuze buitenlaag hebben als ze nat zijn. Ze komen van de basilicumplant uit India. Basilicumzaden absorberen en nemen de bijbehorende smaken aan en zorgen voor textuur en body zonder toevoeging van oliĆ«n of vetten, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op smoothies, sauzen en dips. Ze kunnen worden gekocht bij speciaalzaken en natuurvoedingswinkels en ook bij veel online retailers.