Citrus & Basilicum Zaad Yoghurt Dip
Zomerse borrelhapjes

Citrus & Basilicum Zaad Yoghurt Dip

Hou jij van chia zaden? Ga voor de overtreffende trap met basilicumzaaden. Ze brengen een vergelijkbare textuur voor elke hartige hap van deze yoghurt tzatziki dip. Serveer het met verse of geroosterde groente dippers.

Maakt ongeveer 1 kop of 8 (2-eetlepel) porties.

Voedingswaarde Informatie per portie: 20 calorieën, totaal vet 0 g, verzadigd vet 0 g, cholesterol 1 mg, natrium 61 mg, koolhydraten 2 g, vezels 1 g, eiwit 3 g
  • 5m

    Bereidingstijd

  • 20

    Calorieën

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 cup griekse yoghurt (zonder vet of vet arm)
  • 1 eetlepel basilicumzaden
  • 1/2 theelepel verse citroenschil
  • 1/4 theelepel Knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel Oregano
  • 1/4 theelepel Zeezout
  • 1/8 theelepel Zwarte Peper Gemalen

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 20Calorieën

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten in een middelgrote kom met een garde tot ze goed gemengd zijn.

  • Koel minimaal 1 uur om basilicumzaden te laten hydrateren en de smaken te laten mengen voordat ze worden geserveerd.

  • Test keukentip: Basilicum-zaden zijn zwarte, druppelvormige zaden die, net als chiazaden, een gelatineuze buitenlaag hebben als ze nat zijn. Ze worden ook wel Sabja-zaden genoemd en zijn het zaad van de zoete basilicumplant afkomstig uit India. Basilicumzaden absorberen en nemen de bijbehorende smaken aan en zorgen voor textuur en body zonder toevoeging van oliën of vetten, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op smoothies, sauzen en dips. Ze kunnen worden gekocht bij speciaalzaken en natuurvoedingswinkels en ook bij veel online retailers.