Spaanse chocolademelk
Warm en winters

Spaanse chocolademelk

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepels Silvo gemalen Kaneel
  • 600 mililiter halfvolle melk
  • 2 reepjes melkchocolade à 75 g
  • Extra nodig: 4 glazen

Bereiding

  • Roer in een steelpan de suiker en de Silvo gemalen kaneel door elkaar.

  • Schenk de melk erbij en breng deze al roerende aan de kook.

  • Halveer intussen de chocoladereepjes in de lengte.

  • Zet in elk glas een half chocoladereepje, schenk de warme kaneelmelk erbij en roer tot de chocolade is opgelost.

  • Variatietip: Vervang de Silvo gemalen Kaneel door Silvo gemalen Gemberwortel en melkchocolade door extra pure chocolade.

  • Kooktip: Schenk in het glas van de volwassenen een scheutje Spaanse likeur 43 of amandellikeur.

  • Serveertip: Lekker met een lange vinger.