Gekruide pannenkoeken
Warm en winters

Gekruide pannenkoeken

Deze pannenkoeken krijgen een kruidig tintje door de koek- en speculaaskruiden. Ga jij ze proberen?
  • 1h 10m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 8-10 pannenkoeken:
  • 200 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 500 mililiter melk
  • 2 eetlepels Koek & Speculaas Kruiden
  • ± 70 gram boter

Bereiding

  • Zeef de bloem of het bakmeel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.

  • 2 deciliter melk toevoegen en met een garde of handmixer het geheel tot een glad beslag roeren.

  • Het beslag alroerende met de rest van de melk verdunnen.

  • De koek- en speculaaskruiden erdoor roeren.

  • Laat het beslag (eventueel) 30 minuten rusten.

  • Verhit een klontje boter in een koekepan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.

  • Met een opscheplepel zoveel beslag in de pan scheppen dat de bodem bedekt is en laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.

  • De pannenkoek op een matig hoog vuur bakken tot de onderkant lichtbruin is.

  • Draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2 - 3 minuten).

  • Keer de pannenkoek met een pannenkoeksmes en bak de andere kant op een matig hoog vuur eveneens lichtbruin.

  • De pannenkoek op een bord laten afglijden en warm houden door het bord op een pan heet water te zetten.