Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Zeef de bloem of het bakmeel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
2 deciliter melk toevoegen en met een garde of handmixer het geheel tot een glad beslag roeren.
Het beslag alroerende met de rest van de melk verdunnen.
De koek- en speculaaskruiden erdoor roeren.
Laat het beslag (eventueel) 30 minuten rusten.
Verhit een klontje boter in een koekepan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
Met een opscheplepel zoveel beslag in de pan scheppen dat de bodem bedekt is en laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.
De pannenkoek op een matig hoog vuur bakken tot de onderkant lichtbruin is.
Draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2 - 3 minuten).
Keer de pannenkoek met een pannenkoeksmes en bak de andere kant op een matig hoog vuur eveneens lichtbruin.
De pannenkoek op een bord laten afglijden en warm houden door het bord op een pan heet water te zetten.