Chocoladetaart
High Tea

Chocoladecake

Een heerlijke chocoladecake, precies zoals een chocoladecake hoort te zijn. Kies je favoriete chocolade of kies in plaats van walnoten amandelen. Smullen!
  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 grams chocolade
  • 350 grams boter
  • 300 grams suiker
  • 4 eieren
  • 250 grams bloem
  • 1 eetlepel Zeezout
  • een handvol gebroken walnoten
  • Vanillestokje

Bereiding

  • Breek de chocolade (300 gram) in kleine stukjes, plaats deze in een kleine steelpan, voeg de boter en smelt dit.

  • Voeg één ei, dan suiker, zout en bloem toe. Blijf voortdurend roeren.

  • Snijdt de vanillepeul doormidden (in de lengte), schraap het merg eruit en voeg dit samen met de walnoten toe aan het deeg.

  • De overige 100 gram chocolade hak je in stukken en voeg je toe.

  • Giet het gehele mengsel in een cakeblik bekleed met bakpapier.

  • Bak gedurende 30 minuten op 180°C.