Default
High Tea

Chocolade gedipte sesamkoekjes

Zowel geroosterde sesamzaden als zwarte sesamzaden creëren textuur, kleur en een warme, nootachtige smaak. Doop de koekjes in chocolade en besprenkel met extra sesames voor een finishing touch.

Maakt 45 (1 koekje) porties.

Voedingswaarde Informatie per dosering: 132 calorieën, totaal vet 8 g, verzadigd vet 4 g, cholesterol 15 mg, natrium 25 mg, koolhydraten 13 g, vezels 1 g, proteïne 2 g
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 8m

    Kooktijd

  • 132

    Calorieën

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 3 cups bloem
  • 3/4 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 cup (2 sticks) ongezouten boter, verzacht
  • 1 cup suiker
  • 1 ei, geslagen
  • 1 theelepel volle melk
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/4 cup Sesamzaad
  • 170 grams donkere chocolade, gesmolten

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 132Calorieën

Bereiding

  • Rooster de sesamzaadjes voorzichtig in een pan tot ze lichtbruin zijn. Zet opzij en laat afkoelen.

  • Zeef het bakpoeder en zout in een grote kom; opzij zetten. Klop boter en suiker in grote kom met een elektrische mixer op hoge snelheid tot ze licht en luchtig is. Ei, melk en sesamolie toevoegen; Goed mengen. Roer geleidelijk het bloemmengsel op lage snelheid tot het deeg begint weg te trekken van de zijkanten van de kom. Roer er 1/2 cupje geroosterde sesamzaadjes en zwarte sesamzaadjes door. Verdeel het deeg doormidden. Vorm elke helft in een blok, ongeveer 5 cm in diameter. Wikkel in plasticfolie. Koel 2 uur.

  • Verwarm de oven voor op 190 ° C. Verwijder het deeg uit de koelkast en snij in plakjes van 0.5 cm dik. Leg ze op met bakpapier bedekte bakplaat.

  • Bak 7 tot 8 minuten of tot de randen lichtbruin zijn. Laat 1 minuut op de bakplaat . leg op draadrek; volledig laten afkoelen.

  • Doop elk koekje in gesmolten chocolade en bedek ongeveer 1/3 van elk koekje. Bestrooi koekjes met de resterende geroosterde sesamzaden. Laat het 15 minuten op kamertemperatuur komen op een bakpapier beklede bakplaat of tot de chocolade is gezet.