Bereidingstijd
Kooktijd
Calorieën
Ingrediënten
Rooster de sesamzaadjes voorzichtig in een pan tot ze lichtbruin zijn. Zet opzij en laat afkoelen.
Zeef het bakpoeder en zout in een grote kom; opzij zetten. Klop boter en suiker in grote kom met een elektrische mixer op hoge snelheid tot ze licht en luchtig is. Ei, melk en sesamolie toevoegen; Goed mengen. Roer geleidelijk het bloemmengsel op lage snelheid tot het deeg begint weg te trekken van de zijkanten van de kom. Roer er 1/2 cupje geroosterde sesamzaadjes en zwarte sesamzaadjes door. Verdeel het deeg doormidden. Vorm elke helft in een blok, ongeveer 5 cm in diameter. Wikkel in plasticfolie. Koel 2 uur.
Verwarm de oven voor op 190 ° C. Verwijder het deeg uit de koelkast en snij in plakjes van 0.5 cm dik. Leg ze op met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak 7 tot 8 minuten of tot de randen lichtbruin zijn. Laat 1 minuut op de bakplaat . leg op draadrek; volledig laten afkoelen.
Doop elk koekje in gesmolten chocolade en bedek ongeveer 1/3 van elk koekje. Bestrooi koekjes met de resterende geroosterde sesamzaden. Laat het 15 minuten op kamertemperatuur komen op een bakpapier beklede bakplaat of tot de chocolade is gezet.