Default
Groente op de bbq

Groentenspiesjes met mozzarella

Heerlijke groentenspiesjes van de BBQ maken, maar dan net even anders? Ontdek nu ons gemakkelijke recept voor gegrilde groentenspiesjes met mozzarella! Snel en makkelijk, met Provençaalse kruiden. 

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • Snijd de aubergines in grote plakken van ongeveer een centimeter breed en snijd ze vervolgens in doormidden.

  • Doe hetzelfde met de courgette.

  • Snijd grote plakken van de groene en rode paprika.

  • Snijd de ui in 4 dikke plakken.

  • Meng de olijfolie in een kom met de Provençaalse kruiden en voeg daar de groenten aan toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper en zet de groenten even apart.

  • Steek de BBQ aan en grill de groenten ongeveer vijf minuten aan beide kanten, totdat ze bijna gaar zijn.

  • Haal de groenten van de BBQ en rijg de spiesen. Wissel de groenten af met de zongedroogde tomaten en mozzarella tot alle groenten op zijn.

  • Leg de spiesen nog 3-4 minuten op de barbecue om de mozzarella een beetje te laten smelten.

  • Serveren maar! Lekker met een groene salade bij de rest van de BBQ-gerechten.