XL Kruidnoten de luxe
Sinterklaas

XL kruidnoten

Hoe groter, hoe beter! Met deze XL kruidnoten en witte- en melkchocolade maak jij je sinterklaaslekkernijen helemaal zelf.
  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 60 gram koude boter
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 1/2-2 eetlepels Koek & Speculaas Kruiden
  • Zout
  • 2 eetlepels Melk
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 bakjes vrolijke garnering, zoals mini smarties en zilveren pareltjes
  • extra nodig: bakpapier

Bereiding

  • Snijd de boter in blokjes.

  • Kneed het zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, Silvo Koek- en speculaaskruiden, een snufje zout, boterblokjes en melk tot een soepel deeg.

  • Laat het deeg ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Vorm van de deegbal ongeveer 75 balletjes en verdeel deze over de bakplaten.

  • Bak de kruidnootjes 15-20 minuten in de oven en laat ze vervolgens op de bakplaat afkoelen.

  • Smelt in de magnetron een kommetje met pure chocolade en een kommetje met witte chocolade.

  • Versier de kruidnoten met chocolade en de vrolijke garnering.