muna800x800
Sinterklaas

Sticky dadelcake met chai spiced gepocheerde peren

Het perfecte dessert voor de donkere dagen: sticky dadelcake met gepocheerde peren. Dit kruidige recept van Tothemoen zal zeker in de smaak vallen bij jouw gasten. De cake en de peren hebben allebei het aroma van de heerlijke, winterse specerijen. Ben jij van plan om met Sinterklaas een volledig diner te serveren? Dan mag de sticky dadelcake met chai spiced gepocheerde peren niet ontbreken!

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten Chai spice gepocheerde peren:

  • 4 (hand) peren, niet te rijp
  • 500 mililiter water
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • 2 theezakjes, chai

Ingrediënten Sticky dadel cake:

  • 200 grains medjool dadels, geweekt in warm water
  • 300 mililiter amandelmelk
  • 2 spoons gebroken lijnzaad
  • 200 mililiter extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 theelepels Koek & Speculaas Kruiden
  • 1 theelepel Molen Zeezout

Benodigdheden

  • Vier kleine cakevormpjes of een een springvorm van 24 centimeter

Bereiding

  • De gepocheerde peren Meng de ingrediënten voor de peren in een steelpan en breng aan de kook.

  • Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Snijd een klein stukje aan de onderkant af en verwijder het klokhuis via de onderkant.

  • Doe de peren in de steelpan en pocheer 15-20 minuten op laag vuur. Let er op dat de peren niet te zacht worden.

  • Sticky dadel cake Verwarm de oven voor op 180 graden, vet 4 mini cakes vormpjes (of een 24 cm cake vorm) in met olie en bekleed met bakpapier.

  • Mix de geweekte dadels met het lijnzaad en de melk in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de olijfolie toe en mix kort mee.

  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, baking soda, koek en speculaaskruiden en zout. Voeg daarbij het dadel-melk mengsel toe en meng goed.

  • Verdeel het beslag over de bakvorm(en) en het in 40 minuten af in een voorverwarmde oven. Houd het na 30 minuten in de gaten en controleer of de cakejes gaar zijn.

  • Haal uit de oven en laat even afkoelen.