Default
Sinterklaas

Klassieke pepernoten

Kruidnoten worden tegenwoordig ook vaak pepernoten genoemd. Met alle smaken en soorten kruidnoten lijken ze populairder dan ooit. Maar laten we de enige, echte pepernoten vooral niet vergeten! De klassieke pepernoten mogen wat ons betreft absoluut niet ontbreken op pakjesavond. Met dit sinterklaasrecept voor klassieke pepernoten zet jij ze gemakkelijk ovenvers op tafel. Zo maak je helemaal zelf heerlijke pepernoten met de Silvo Koek & Speculaaskruiden.
  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 theelepels Koek & Speculaas Kruiden
  • dashs Molen Zeezout
  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 6 spoons Melk

Bakbenodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Grote kom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de Silvo Koek & Speculaaskruiden en zout in een grote kom. Voeg de boter en melk toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. 

  • Draai balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat ruimte tussen de pepernoten zodat ze wat kunnen uitzakken. Vergeet niet een beetje te snoepen van het deeg ;).

  • Bak de pepernoten in ongeveer 25 minuten en laat ze eventjes afkoelen, zo worden ze wat harder. Eet smakelijk!