Ingrediënten
Porties
- 4 slices (roomboter) bladerdeeg
- 200 gram half-om-half gehakt
- 1 eetlepels Kruidenmix Gehakt
- 1 losgeklopt ei
- 1 eetlepels boter
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Oven voorverwarmen op 200°C.
Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
Bakplaat invetten met boter.
In een kom/schaal het gehakt, de gehaktkruiden en de helft van het ei doen en alles door elkaar kneden.
Plakjes bladerdeeg halveren tot 8 even grote rechthoeken.
Met 4 halve plakjes balderdeeg, in de lengte iets overlappend, de gewenste letter vormen of een rechte lijn maken voor een staaf (of 2 x 2 plakjes verdelen voor een kortere staaf).
Het gehaktmengsel over deze 4 plakjes verdelen, afdekken met de resterende plakjes en de randen goed dichtdrukken.
Het overtollige deeg er met een scherp mes afsnijden.
De bovenzijde van het bladerdeeg bestrijken met de rest van het losgeklopte ei.
De letter op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 25 minuten bruin en gaar bakken.