Hartige Sinterklaasletter of  staaf
Sinterklaas

Hartige Sinterklaasletter of staaf

  • 40m

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 slices (roomboter) bladerdeeg
  • 200 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepels Kruidenmix Gehakt
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepels boter

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C.

  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.

  • Bakplaat invetten met boter.

  • In een kom/schaal het gehakt, de gehaktkruiden en de helft van het ei doen en alles door elkaar kneden.

  • Plakjes bladerdeeg halveren tot 8 even grote rechthoeken.

  • Met 4 halve plakjes balderdeeg, in de lengte iets overlappend, de gewenste letter vormen of een rechte lijn maken voor een staaf (of 2 x 2 plakjes verdelen voor een kortere staaf).

  • Het gehaktmengsel over deze 4 plakjes verdelen, afdekken met de resterende plakjes en de randen goed dichtdrukken.

  • Het overtollige deeg er met een scherp mes afsnijden.

  • De bovenzijde van het bladerdeeg bestrijken met de rest van het losgeklopte ei.

  • De letter op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 25 minuten bruin en gaar bakken.