Gemengde kruidnootjes
Sinterklaas

Gemengde kruidnootjes

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 60 gram koude boter
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • zout
  • 1/2 eetlepels Silvo gemalen Gemberwortel
  • 2 eetlepels melk
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2-1 eetlepels Silvo Koek- en speculaaskruiden
  • Extra nodig: bakpapier

Bereiding

  • Snijd de boter in blokjes.

  • Kneed in een mengkom 75 g zelfrijzend bakmeel, de lichtbruine basterdsuiker, een snufje zout, Silvo gemalen Gemberwortel, 40 g boterblokjes, 1 theelepel stroop en 1 eetlepel melk tot een soepele lichte deegbal. Kneed in een andere kom van de overige ingrediënten met een snufje zout een tweede gladde donkere deegbal. Laat beide deegballen ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Vorm van elke bal deeg ca. 50 kleine balletjes en leg deze op de bakplaten.

  • Bak de gemengde kruidnootjes in de oven 15-20 minuten. Laat de kruidnootjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

  • Kooktip: Voeg indien het deeg te droog is een beetje extra melk toe.

  • Serveertip: Lekker om zo te eten of als toetje in de vla.

  • Variatietip: Doop de afgekoelde kruidnootjes met gember door gesmolten witte chocolade en garneer de chocoladekruidnootjes met een snufje Silvo gemalen Kaneel.