Cheesecake met een bodem van kruidnoten
Sinterklaas

Cheesecake met een bodem van kruidnoten

Is er iemand die niet van cheesecake houdt? Wij kunnen het ons in ieder geval niet voorstellen. De boden van de cheesecake is gemaakt van kruidnoten, dus ontzettend leuk om rond Sinterklaas te serveren. Tip: heb je kruidnoten over? Gebruik ze dan voor deze cheesecake! Want ook na 5 december zal hij je heerlijk smaken. 
  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten Bodem:

  • 240 gram kruidnoten
  • 100 gram ongezouten boter 

Ingrediënten Cheesecake:

  • 600 gram roomkaas 
  • 180 gram fijne kristalsuiker 
  • 4 eieren 
  • 125 gram zure room 
  • 1 theelepel vanille extract 
  • 20 gram bloem
  • 4 eetlepels Koek & Speculaas Kruiden
  • 175 gram kruidnoten extra voor de topping

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Mixer
  • Ronde bakvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onderwarmte. 

  • Begin met het maken van de bodem en doe hiervoor de kruidnoten in de keukenmachine om het fijn te malen. Smelt de boter en roer de boter door de kruidnotenkruimels heen. Pak een bakvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Stort de kruidnotenkruimels in de bakvorm en druk aan zodat je een stevige bodem krijgt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de achterkant van een glas. 

  • Klop in een kom de roomkaas en de suiker romig met de mixer. Voeg daarna de eieren een voor een toe en mix het met de mixer tot een glad beslag totdat de eieren helemaal zijn opgenomen. Voeg daarna de zure room en het vanille extract toe en meng nogmaals tot een glad mengsel met de mixer.

  • Zeef de bloem en speculaaskruiden en spatel dit daarna door het beslag en wanneer deze ingrediënten zijn opgenomen voeg je als laatste de kruidnoten toe en spatel deze er voorzichtig door. 

  • Giet het beslag in de in de bakvorm bovenop de kruidnotenbodem en verdeel het gelijkmatig. Bak de cheesecake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Zet na 60 minuten de oven uit maar laat de cheesecake in de oven afkoelen, en laat de deur van de oven dicht.

  • Wanneer de taart afgekoeld is dek je hem af met folie en zet je hem nog een nacht in de koelkast om op de stijven.