Ingrediënten
(personen)
Porties
Schil alle groenten en snijd ze vervolgens in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in de soeppan en schep alle groenten in de pan. Bak de groenten aan op middelhoog vuur voor ongeveer 1-2 minuten.
Was de rode linzen onder koud water en schep de rode linzen in de soeppan. Voeg het zout en de chilivlokken toe en schep alles even goed door.
Giet dan het kokende water in de pan en blijf ondertussen de inhoud doorroeren.
Breng de soep aan de kook met de deksel schuin op de pan voor 25-30 minuten.
Wanneer de groenten gaar zijn haal je de pan van het vuur en pureer je de soep met een staafmixer gladder. Dit kan de tot jou gewenste structuur.
Giet in een apart steelpannetje de zonnebloemolie en schep ook de roomboter erbij. Laat het vervolgens op laag vuur rustig smelten. Voeg dan de tomatenpuree erbij en mix het geheel goed.
Schep ongeveer 1 volle pollepel van de gepureerde soep bij de tomatensaus in het steelpannetje en roer dit er goed door. Giet dan de tomatensaus bij de soep in de pan en roer de soep nog eens goed door.
Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout en laat de linzensoep voor nog eens 5 tot 8 minuten koken op laag vuur doorsudderen.
Serveer de soep lekker warm met wat extra chili vlokken en eventueel met wat kookroom.