Gzleme-met-spinazie-en-feta-recep-800x800
Ramadan

Gözleme met spinazie en feta

Deze gözleme met spinazie en feta moet je eens geprobeerd hebben! De hapjes met de zoute feta en heerlijke spinazie zijn niet te versmaden.
  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 400 gram Bloem
  • 1 theelepels gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 10 theelepel olie
  • 2 spoons yoghurt
  • 0,5 theelepel Komijn Gemalen
  • 0,5 theelepel Paprika Pikant
  • 1 theelepel Chilipeper Vlokken
  • 300 gram spinazie
  • 150 gram feta
  • 1 ui, gesnipperd

Bereiding

  • Meng in een grote kom bloem, zout, suiker en gist door elkaar. Voeg daarna de olie, yoghurt en 185 milliliter lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deegje. Kneed ongeveer 10 minuten goed.

  • Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Leg deze op een bakplaat, plaats er een vochtige theedoek overheen en laat rijzen tot ze verdubbeld zijn qua formaat.

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui aan tot deze zacht is. Voeg chilivlokken, komijn en paprikapoeder toe en bak even mee. Hak de spinazie grof. Voeg toe aan de pan en bak tot deze gaar is. Doe het spinaziemengsel in een schaal en laat afkoelen. Verkruimel dan de feta erboven en schep er doorheen.

  • Bestuif je werkvlak met een ruime hoeveelheid bloem. Pak een bolletje deeg en rol deze uit tot een superdunne lap, draai tussendoor regelmatig het deeg en bestuif de bovenkant en draai om. Herhaal tot je een deeglap hebt van ongeveer 30 cm doorsnee.

  • Klap de boven- en onderkant van het deeg naar binnen, doe een lepel van het spinaziemengsel in het midden en vouw de zijkanten dicht.

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur,. Vet de gözleme in met wat olie. Leg de gözleme met de oliekant naar beneden in de warme pan. Bak tot deze kant goudbruin is.

  • Bestrijk dan de bovenkant met de olijfolie en draai de gözleme om. Bak ook deze kant goudbruin en gaar. Herhaal dit tot je ze allemaal gebakken hebt.