Pasen-Vegan-Roer-Ei-Recept-800
Pasen

Vegan roerei

Vegan roerei is de perfecte vervanging voor iedereen die veganistisch eet en dus eieren laat staan. Vegan roerei maken we op basis van tofu met heerlijke kruiden en specerijen. Zo kan iedereen met de paasbrunch genieten van roerei!
  • 15m

    Kooktijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 250 gram stevige tofu
  • 20 mililiter olijfolie
  • 2 eetlepels Kurkuma Gemalen
  • 2 eetlepels Paprikapoeder Mild
  • 20 mililiter sojasaus
  • 2 eetlepels Zeezout
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • Je favoriete groenten
  • 1 ui, gesnipperd

Bereiding

  • Druk het vocht zoveel mogelijk uit de tofu. Dit doe je door het heel goed uit te knijpen in een theedoek of door de tofu in een theedoek te wikkelen en er iets zwaars op te zeten, zoals een pan of boek.

  • Snijd de tofu eerst in blokjes en prak het daarna met een vork. Doe dit totdat er stukjes ontstaan die lijken op roerei.

  • Verhit de pan met olie en fruit de gesnipperde ui en knoflook even aan. Als je groenten gebruikt voeg je die nu fijngesneden toe. Voeg daarna de tofu toe en bak mee.

  • Voeg alle kruiden en de sojasaus toe en bak alles goed mee. Als het te droog wordt kun je wat extra olie toevoegen.

  • Serveer op een boterham, toast, een lekker broodje of zelfs een wrap!