Avocado toast met een gepocheerd ei | Silvo recepten
Pasen

Pittige avocado toast met een gepocheerd ei

Avocado's zijn ontzettend populair. Ze zijn lekker, voedzaam en super om in allerlei gerechten te gebruiken. Een echte lunchfavoriet is daarom natuurlijk ook avocado toast! Knapperig brood, romige avocado en een gepocheerd ei: wat wil een mens nog meer? Wat ons betreft is het een topper voor de paasbrunch. Voor de liefhebbers van een beetje pit hebben we chilivlokken aan dit recept toegevoegd, maar die kun je gemakkelijk weglaten. Eet smakelijk!

  • 15m

    Kooktijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 sneetjes van je lievelingsbrood
  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel Chilipeper Vlokken
  • 4 eieren
  • 100 gram sla of verse spinazie
  • Zeezout
  • Bio Zwarte Peper Molen

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met ruim water en breng aan de kook. Voeg ook wat zout aan het water toe.

  • Zodra het water kookt zet je het vuur uit en breek je een ei in een schaaltje. Laat het ei heel voorzichtig in het water vallen en direct erna de tweede.

  • Laat de eieren 3 minuten in het water pocheren.

  • Haal de eerste twee eieren voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Pocheer nu de volgende twee eieren op dezelfde manier.

  • Snijd de avocado's open, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd daarna in plakken.

  • Rooster de boterhammen, leg de sla erop en en leg daarna de plakjes avocado erop. Bestrooi met zout, peper en de chilivlokken.

  • Leg de eitjes voorzichtig op de toasts.

  • Snijd het gepocheerde ei iets in zodat het eigeel mooi over de toast loopt. Bestrooi het ei met nog wat zout en eventueel wat chilivlokken.